Op deze pagina vind je alle blog berichten en artikelen die ik op deze site gepubliceerd heb. Mijn meest recente post staat bovenaan. Als je een reactie wilt achterlaten bij een bepaald artikel, dan kun je op de titel daarvan klikken zodat je op de pagina van het betreffende artikel zelf komt. Daar kun je vervolgens reageren.

Mindfulness, waarom zo effectief?


Tegenwoordig kom je er bijna niet meer onderuit. Overal wordt gesproken over Mindfulness en meditatie. Het is een werkelijke ‘hype’ te noemen. Maar wat is Mindfulness nou precies, en waarom is het dan zo effectief en werkt het voor zo veel mensen?

Mindfulness is een training of cursus die je individueel of in groepsverband kunt volgen en waarbij je met een open, nieuwsgierige blik leert kijken en luisteren naar je ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten. Je leert als het ware loskomen van je ‘automatische piloot’ en door deze opmerkzaamheid wordt je je meer bewust van een bepaalde ervaring. Door een training, cursus of workshop te volgen kom je erachter dat je intenser gaat leven, meer gaat genieten van je ervaringen en bewust in het ‘hier en nu’ kunt zijn.

Je leert je gedachten los te laten, zodat je niet meer verstrikt raakt in je eigen hoofd. Je leert het streven los te laten, zodat je niet meer zo geneigd bent om zo prestatiegericht de competitie aan te gaan. Maar ook zul je merken dat je meer (innerlijke) rust ervaart en beter kunt omgaan met (negatieve) emoties, gevoelens en gedachten en beter bestand bent tegen drukke, stressvolle ervaringen doordat je grenzen leert herkennen en stellen.

Een training bestaat uit een vol programma wat 8 weken duurt. Binnen die 8 weken wordt er veel van je gevraagd, je hebt wekelijks een bijeenkomst van 2-2,5 uur en daarnaast wordt er van je verwacht dat je dagelijks oefeningen thuis doet. Door deze aandachttraining zul je echter een hogere mate van bewustwording bereiken, en wat is nou 8 weken op de rest van je leven!

De training is gebaseerd op de principes van Jon Kabat-Zinn en zijn Mindfulness Based Stress Reduction programma. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het een positieve uitwerking heeft op slaap, werk, kwaliteit van leven, depressies, angststoornissen, chronische ziekten, kanker, eetstoornissen, etcetera. Wil je hierover meer weten, kijk dan even op http://aandachttraining.info/mindfulness-waarom-werkt-het.html.

Ben je door dit verhaal overtuigd en zou je graag zelf een Mindfulness training, cursus of workshop willen volgen? Meld je dan aan voor een van mijn trainingen, via deze pagina: http://www.michellecoenen.nl/mindfulnesstrainingen/. De trainingen starten in januari 2017, pak deze kans om jouw goede voornemens voor 2017 om te zetten in daden.

“Feelings come and go like clouds in a windy sky. Conscious breathing is my anchor” – Thich Nhat Hanh

Liefs,

Michelle
Geplaatst op 12 Nov 2016 door Michelledoor Tish @ 28 Jul 2021 02:44
Absolutely first rate and cot-mrpbotpoeed, gentlemen!
door Agatha @ 28 Jul 2021 02:44
Thanks for your thohtugs. It's helped me a lot.
Naam: Remember me
E-mail:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
psycholoog coenen amsterdam
Michelle Coenen
  • Psycholoog NIP
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.
Ik hoor graag van je!