In het kader hieronder vind je een overzicht van de vijf meest recente blog berichten die ik op deze site heb geplaatst met direct daaronder mijn nieuwste blogpost. Ik vind het leuk om jullie reacties op mijn verhalen te lezen!

Om een van de andere artikelen te lezen, kun je op de desbetreffende titel klikken. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier hier.

07 Mar 2018 - Been there, done that, got the t-shirt: PANIEK in de GGZ!
06 Oct 2017 - Een dag uit het leven van de relatietherapeut
06 Oct 2017 - Prestatiedruk!
29 May 2017 - Geen Paniek!
21 Mar 2017 - De Lente is begonnen, dus ook bye-bye problemen? Probeer de adviezen uit!
Personal: reflectie op de workshop en excursie naar mijn praktijk


Vrijdag 20 januari was het zo ver, er kwamen 12 studenten, psychologen en leden van de commissies van het SPS-NIP naar mijn praktijk voor een excursie en een workshop. De voorzitter van de Landelijke Excursie Commissie van het SPS-NIP (www.psynip.nl/studenten), Marlijn, had me benaderd na mijn lezing die ik in oktober heb gegeven op de Toekomst Perspectief avond.

De bedoeling was dat ik een rondleiding gaf door mijn praktijk en meer zou vertellen over mijn werkzaamheden als vrijgevestigde psycholoog. De deelnemers vonden het verhaal inspirerend en het gaf ze hoop voor de toekomst. Ik ben namelijk, zoals al vaker herhaald, geen BIG geregistreerd psycholoog. En daarnaast heb ik andere keuzes gemaakt. Ondanks dat ik in het klinische werkveld actief ben, focus ik me ook veel op alternatieve behandelmethoden zoals psychodrama, mindfulness en positieve psychologie. Ik heb ook veel vertelt over mijn persoonlijke ervaringen en tips gegeven.

Persoonlijk vond ik het heel leuk om te zien dat het een diverse groep aan deelnemers was. Er waren (eerstejaars)studenten, master-studenten, maar ook zelfstandigen en al psychologen uit andere vakgebieden. Het enthousiasme was aanstekelijk. Wat me wel weer opviel, is dat er op de universiteit en binnen het werkveld zo veel nadruk wordt gelegd op die BIG registratie, en dat er zo veel druk wordt gelegd op psychologen om bij te scholen en ervaring op te doen. Er zaten 20 januari weer een heleboel mensen die zich blind staarden op de befaamde GZ-titel. Hopelijk heb ik ze weten te overtuigen om ook hun blik elders op te werpen 😉

Daarnaast vind ik het jammer te horen dat psychologen zo onderdrukt worden. Er moet worden voldaan aan allerlei (opleidings-)eisen, voorwaarden en werkervaring, voordat men serieus wordt genomen. Hoe moet iemand aan ervaring komen als hij/ zij continue voor een bepaalde stage- of werkplek wordt geweigerd?

Naast mijn persoonlijke visie op het werkveld, heb ik ook een workshop gegeven in psychodrama. Ik ben hier persoonlijk mee in aanraking gekomen via een collega, zij heeft haar eigen opleidingsinstituut in Psychodrama en gaf hierin workshops. Door haar raakte ik geïnspireerd, en ben me er zelf in gaan verdiepen.

Psychodrama is een interactieve behandelmethode waar door middel van bijvoorbeeld rollenspellen bepaalde gedragspatronen zichtbaar worden en waarbij men kan leren wisselen van ‘rol’. De deelnemers hebben zich goed staande weten te houden tijdens de workshop en actief meegedaan en geleerd van de Toverwinkel!

Zelf ben ik elke dag bezig met persoonlijke ontwikkeling en leer ik tevens elke dag nieuwe dingen bij. Door inspirerende collega’s of middels ervaringen met cliënten. Maar daarnaast richt ik mijn aandacht ook op behandelmethoden waar ik direct effect van zie. Psychodrama is zo’n behandelmethode en ik hoop me hier dan nog verder in te verdiepen komend jaar.

Ben je enthousiast geworden? De Landelijke Excursie Commissie organiseert waarschijnlijk volgend academisch jaar nog een workshop en excursie naar mijn praktijk en je bent van harte welkom. De commissie organiseert maandelijks diverse inspirerende excursies, bekijk hiervoor de Facebookpagina (SPS-NIP Landelijke Excursie Commissie) en meld je aan.

Ik vond het erg leuk om door Marlijn en haar commissie benaderd te worden en deed het met veel plezier.

Wil je meer weten over psychodrama of loop je zelf vast en wil je middels een interactieve, creatieve methode direct aan de slag met je problemen, meld je dan aan voor een sessie psychodrama via michelle@psycholoogamsterdam.net
Geplaatst op 31 Jan 2017 door Michelledoor Lorene @ 24 Oct 2021 02:47
That's cleared my thoughts. Thanks for conrtibuting.
door January @ 24 Oct 2021 02:47
heahe#8230;W&rt i do not realize is if truth be told how you are no longer actually a lot more smartly-liked than you might be right now. You are so intelligent. You already know therefore considerably with regards to this subject, made me personally believe it f…
door January @ 24 Oct 2021 02:47
heahe#8230;W&rt i do not realize is if truth be told how you are no longer actually a lot more smartly-liked than you might be right now. You are so intelligent. You already know therefore considerably with regards to this subject, made me personally believe it f…
door Irais @ 24 Oct 2021 02:47
How fun!!!Coffee: CBDEA (I don’t think I would choose any of these really. I would do different things to modify each one. I like things that aren’t supposed to be tables as coffee taCsis.)bhaerl: EDBCAVases: ABDCELamps: EDACB
door Lucka @ 24 Oct 2021 02:47
A blog fetiruang hot ts goes live on their webcams, horny shemale girls get totally nude and naughty on sexy live chat rooms, free tgirl video chat and webcam sex.

<< Older (2) Newest >>

Naam: Remember me
E-mail:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
psycholoog coenen amsterdam
Michelle Coenen
  • Psycholoog NIP
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.
Ik hoor graag van je!