In het kader hieronder vind je een overzicht van de vijf meest recente blog berichten die ik op deze site heb geplaatst met direct daaronder mijn nieuwste blogpost. Ik vind het leuk om jullie reacties op mijn verhalen te lezen!

Om een van de andere artikelen te lezen, kun je op de desbetreffende titel klikken. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier hier.

07 Mar 2018 - Been there, done that, got the t-shirt: PANIEK in de GGZ!
06 Oct 2017 - Een dag uit het leven van de relatietherapeut
06 Oct 2017 - Prestatiedruk!
29 May 2017 - Geen Paniek!
21 Mar 2017 - De Lente is begonnen, dus ook bye-bye problemen? Probeer de adviezen uit!
Risico's sexting en de gevolgen voor jou en je omgeving
De afgelopen week was het weer een hot topic: sexting. In het bijzonder omdat er een intiem filmpje van Patricia Paay werd gedeeld op het net. Sexting is namelijk niet alleen het delen van intieme foto’s of het sturen van seksuele berichtjes naar elkaar. Nee, het kan ook zijn dat jij, samen met je partner, ervoor hebt gekozen om samen een intiem filmpje op te nemen.

Vaak wordt de nadruk gelegd op sexting, en dan met name aan de slachtoffers. Zo kennen we allemaal het verhaal van Francien (Girls Love 2 Run) die zelfs een boek heeft geschreven over wat haar overkwam toen ze een foto van haar borsten naar haar toenmalige vriendje stuurde toen ze jong was. Of het verhaal van Amanda Todd, die werd gechanteerd om intieme foto’s of filmpjes te delen, wat verschrikkelijk is afgelopen. Onder scholieren is sociale druk groot, erbij horen is belangrijk. Ook wil je graag je liefje voor je winnen, dus een keer een fotootje sturen zou toch moeten kunnen? Nee, denk hier goed over na. Op de eerste plaats, hoe goed ken je iemand nou op zo’ n jonge leeftijd? En is het werkelijk zo dat je iemand voor je wint door je intiemste kenmerken te delen?

Echter, onder volwassen wordt er ook nog veel gedeeld aan intieme foto’s en filmpjes. Zo kennen we de sex-tape van Kim Kardashian, of die van Paris Hilton. Er zijn ook veel rechtszaken geweest van bekende Amerikaanse filmsterren waar de PC van was gehackt en er ineens allerlei foto’s van over het Net vlogen. Er zijn twee kanten aan elk verhaal. Men kan er namelijk zelf voor kiezen een intieme film of fotoshoot te doen, voor zichzelf en zijn partner. Dit kan een seksuele fantasie zijn of omdat men zeer trots is op zijn/ haar lichaam. Echter, de keerzijde is dat bijvoorbeeld een relatie wordt verbroken en men wraak wil nemen. Of je partner deelt zomaar foto’s met derden. En op de laatste plaats, als je iemand bent met een publieke functie en in de media bekend bent, dan zijn jouw foto’s of filmpjes natuurlijk geld waard.

En dan zomaar ineens sta je met je intiemste delen op het internet en kan de hele wereld meekijken. Dit heeft diverse gevolgen zoals ik ook afgelopen vrijdag in Powned verklaar over het filmpje van Patrica Paay. Ik zal de gevolgen nog eens op een rijtje zetten.

Het kan in de eerste plaats leiden tot schuld en schaamte, want vaak wordt degene op het filmpje niet als slachtoffer maar als schuldige gezien. Daarnaast kan het zorgen voor psychosociale gevolgen voor jezelf en je omgeving. Familie, vrienden, die worden er ook bij betrokken. En iedereen heeft er een mening over. Psychische klachten zoals onzekerheid, negatieve gedachten, somberheid kunnen ontstaan. Maar ook isolement en fysieke gevolgen zoals gewichtsverlies. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot een potentiële zelfdoding, zoals bij Amanda Todd. Iedereen reageert anders, maar wat voorop staat is dat het gevolgen voor je heeft. Hoe ernstig hangt af van je kwetsbaarheid, de heftigheid van de foto’s of filmpjes en of je goed wordt opgevangen door je omgeving. Met name onder scholieren kan het vergaande gevolgen hebben, gezien de peer pressure en de leeftijd van de slachtoffers.

Het is belangrijk dat men hulp zoekt, in de directe persoonlijke omgeving of professionele hulp. Niemand zou dit alleen moeten doorstaan. Wees echter ook waakzaam, laat je niet zomaar verleiden tot het nemen van intieme foto’s of het opnemen van een seksueel getint filmpje.

Mocht je nou zelf worstelen met de gevolgen van sexting of hier meer vragen over hebben? Neem dan contact op via michelle@psycholoogamsterdam.net

Liefs,
Michelle
Geplaatst op 15 Feb 2017 door Michelledoor Fats @ 24 Oct 2021 03:03
I totally agree. That is the main thing I hate about Macs. They cost so much and have all this crap I do72#8&1n;t need. If I just want a simple cheap computer Windows is the way I go.
door Viki @ 24 Oct 2021 03:03
Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!. Thanks For Your article about No Matter How Hopeless Your Situation Seems there Is Always Hope. | Arautitlcing Life Blog .
door Elora @ 24 Oct 2021 03:03
2 months after the 4s came out, I got a cellphone ticket from the CHP on Xmas eve eve. Result of Apples fixation with its 2small batt. My 4 had its Btooth & wifi neutered by Ios 5.02. Kicked that Apple core to the curb, switched to VZW, snagged a Bionic, and been shaking my head ever since. That is strike 3 Motorola. Yo8&2u#17;re out, for good.
door Egypt @ 24 Oct 2021 03:03
This is actually a really good NPR dissucsion on China and pollution. They talk about the problems they have and especially how they want to clean up the air in Beijing before the Olympic Games.

<< Older (2) Newest >>

Naam: Remember me
E-mail:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
psycholoog coenen amsterdam
Michelle Coenen
  • Psycholoog NIP
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.
Ik hoor graag van je!